Al het nieuws


Na een moeilijke en stille periode worden er weer onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd in alle drie de dokken van Damen Shiprepair Curaçao.

damen2Dinsdag werd het drijvend C-dok weer in gebruik genomen na een periode van onderhoud. De 190 meter lange tanker MV Apollon ligt in het droogdok voor een reparatie van schade aan de bodem van het schip. Naar schatting zal ruim 140 ton staal vervangen moet worden. Het jaar 2020, maar ook het afgelopen halfjaar waren voor Damen Shiprepair Curaçao ‘zwaar verliesgevend’. Door de Covid-19-pandemie, het grote aantal lokale besmettingen en de maatregelen van de overheid werden projecten uitgesteld of geannuleerd. Dat alle dokken nu weer in gebruik zijn, is hoopgevend. Als de wereldwijde neerwaartse trend van de ontwikkelingen van Covid-19 doorzet verwacht Damen ‘meer schepen aan de werf’ en ‘verbetering van de resultaten voor de komende maanden’. ,,Maar het zal waarschijnlijk een aantal jaren duren om te herstellen van de economische schade die de Covid-19-pandemie heeft aangericht.”

Foto's DSCu

damen1


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.