Al het nieuws

Patiënten overgebracht naar het nieuwe ziekenhuis
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De verhuizing van 64 patiënten van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) naar Curaçao Medical Center (CMC) is gisteren zonder noemenswaardige incidenten en sneller dan verwacht verlopen.

operatie1dushiDat zei Jeanne Bezstarosti gisteravond tijdens een persconferentie waarin de overgang van Sehos naar CMC werd geëvalueerd. Bezstarosti was als medisch specialist door Erasmus MC uitgezonden naar Curaçao en verantwoordelijk voor de medische kant van de verhuizing. Met de hulp van onder anderen 25 militairen van de marine lukt het om in een dag alle patiënten die nog zijn opgenomen in Sehos zonder problemen te transporteren naar CMC. Dat gebeurt via een sluis tussen de twee ziekenhuizen die is gemaakt van twee zeecontainers, zodat de hele verhuizing ‘binnendoor’ kan gebeuren. Patiënten worden op bedden en deels per rolstoel overgebracht. De hele dag is er ook assistentie van de politie en VKC.
De laatste afdelingen die aan de beurt komen, zijn die waar de meest kwetsbare patiënten liggen: de intensive care (ic), de Neonatale Intensive Care Unit (Nicu) en de hartbewaking. De laatste patiënt komt van de ic en is om 16.45 uur in het CMC. Na het ceremoniële onthaal van de eerste patiënt begint het transport om 8.30 uur gisterochtend. In een tussentijdse update laat CMC weten dat er om 12.30 uur 50 patiënten zijn verhuisd en geregistreerd in het nieuwe ziekenhuis. Alleen op de ic, Nicu en hartbewaking liggen dan nog patiënten. Ook de eerste baby in een couveuse is dan ‘met extra veel zorg en aandacht’ zonder problemen overgebracht. ,,Het eerste patiëntje van de kinderafdeling komt de sluis uit met zijn smartphone in de hand en krijgt een luid applaus”, zegt CMC-woordvoerder Wallé. ,,Hij voelt zich net een popster.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.