Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Een bedrag van 180 miljoen dollar, geld dat bestemd was voor de renovatie van de raffinaderij, is verdwenen.” Dat zei minister-president Evelyn Wever-Croes gisteren tijdens een persconferentie.

citgoDe premier vertelde dat de nieuwe top van Citgo geen vertrouwen heeft in Aruba en daarom geen gebruik wil maken van de vrijstelling van de Amerikaanse autoriteiten om geld over te maken naar het eiland. De bewindsvrouw heeft daar alle begrip voor, want ‘als er 180 miljoen kan verdwijnen, kan er met 15 miljoen ook van alles gebeuren’.
Volgens Wever-Croes beschuldigen de nieuwe topmensen van Citgo de Arubaanse autoriteiten van betrokkenheid bij de verdwijning van het geld. Zelf zegt ze geen aanwijzingen te hebben van betrokkenheid van de vorige regering bij de kwestie, maar die wel te willen onderzoeken. ,,Bij alle problemen die we al hebben, komt dit er ook nog bovenop.”
Vanwege het stilleggen van de werkzaamheden aan de raffinaderij, is Citgo bezig afscheid te nemen van de vaste medewerkers, met een gepaste ontslagvergoeding. De aannemers hebben al eerder te horen gekregen dat hun diensten niet meer nodig zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.