Nieuws Curaçao

Inwoners van Curaçao kunnen naar de BES en Sint Maarten reizen zonder paspoort, met enkel een sedula

Inwoners van Curaçao met de Nederlandse nationaliteit kunnen vanaf zondag 1 mei reizen met hun sedula naar de BES-eilanden en Sint Maarten. Een paspoort is voorlopig niet meer nodig.

Ook inwoners van Caribisch Nederland en Sint Maarten kunnen naar elkaars bestemmingen en Curaçao reizen met sedula en zonder paspoort.

bol

Reizen vanuit Aruba naar Curaçao, de BES-eilanden en Sint Maarten is ook mogelijk met alleen een sedula, maar voor reizen vanuit de BES-eilanden, Curaçao en Sint Maarten naar Aruba is nog wel een paspoort nodig, reizen met alleen een sedula is niet mogelijk, omdat Aruba niet meedoet met de proef.

Dat betekent dat Arubanen die vertrokken met enkel hun sedula, bij terugkeer in eigen land wel een paspoort mee moeten nemen.

In het najaar 2022 zullen de landen gezamenlijk beslissen of deze maatregel een belangrijke bijdrage levert aan het optimaliseren van het reizigersverkeer tussen de landen van het Caribisch deel van het Koninkrijk en in dat verband structureel ingeregeld zou moeten worden. Mogelijk dat Aruba dan alnog aanhaakt.

bol

Deel dit artikel