De Tienditas-brug, bij de grens tussen Venezuela en Colombia, wordt geblokkeerd.
Volledig scherm
De Tienditas-brug, bij de grens tussen Venezuela en Colombia, wordt geblokkeerd. © AFP

Militairen Venezuela blokkeren grens om hulpgoederen tegen te houden

Venezolaanse militairen hebben met behulp van een olietanker en twee schipcontainers een belangrijke grensovergang tussen Colombia en Venezuela gesloten. Het gaat om een nieuwe autosnelwegbrug aan de zuidoostkant van de Colombiaanse grensstad Cúcuta, circa 385 kilometer van hoofdstad Bogota.

  1. Vijf jaar dwangarbeid voor Rus na interview, ook woordvoerder Meta veroordeeld

    Vijf jaar dwangar­beid voor Rus na interview, ook woordvoer­der Meta veroor­deeld

    Een Rus is veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid voor het verspreiden van ‘opzettelijk onjuiste informatie’ over het leger in een straatinterview. In een gesprek met journalisten van het door de Verenigde Staten gefinancierde Radio Free Europe/Radio Liberty sprak hij kritisch over de oorlog in Oekraïne. Ook een Amerikaanse woordvoerder van socialemediabedrijf Meta Platforms is bij verstek veroordeeld in Rusland.
  2. Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkartel’ Edin G., politiechefs aangehouden

    Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkar­tel’ Edin G., politie­chefs aangehou­den

    Tijdens een grootschalige actie in Bosnië en Herzegovina heeft de politie maandag 23 mensen aangehouden uit de groep van de Bredase drugshandelaar Edin G. Het gaat onder anderen om hoge politiefunctionarisssen. De Nederlandse Bosniër wordt gezien als een van de grootste drugshandelaren ter wereld. De actie, waarbij verschillende vertrouwelingen werden opgepakt, lijkt een nieuwe poging om het net rond het cocaïnekopstuk te sluiten.