Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland en de Kustwacht Caribisch Gebied hebben vrijdagochtend een drugstransport ten zuiden van Bonaire geprobeerd te stoppen.

F04OP 630 kilo coke onderschept 1,,Het lukte de go-fast uiteindelijk om te vluchten, maar tijdens het vluchten zijn de drugs overboord gegooid wat een ‘disrupt’ wordt genoemd”, zo legt de Kustwacht uit. Het drugstransport werd vrijdag door het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied gedetecteerd. Het Maritiem Operatie Centrum van de Kustwacht heeft hierop het stationsschip geïnformeerd dat direct haar Frisc onderscheppingsboot heeft ingezet. De Frisc, met aan boord een gecombineerd team van de scheepsbemanning en Fleet Marine Squadron, heeft de go-fast achtervolgd. Gedurende de achtervolging gooiden de opvarenden van de go-fast meerdere pakketten contrabande overboord. Deze pakketten zijn na de ‘disrupt’ door de Frisc-bemanning uit het water gehaald. De drugspakketten zijn later aan de Kustwacht overhandigd die de pakketten aan het Korps Politie Curaçao (KPC) heeft geleverd. ,,In totaal is ruim 630 kilogram cocaïne uit zee gehaald. Zr.Ms. Holland is sinds oktober 2022 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en wisselt counter-drugsoperaties af met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch Gebied”, aldus de Kustwacht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.