Curaçao

Directie APC onder de indruk van onderzoek Raad van Kinderen

Directie APC onder de indruk van onderzoek Raad van Kinderen

Leerlingen, hun lerares, het schoolhoofd, samen met de dialoog leider en een deel van het APC personeel

WILLEMSTAD – Het Algemeen Pensioenfonds van Curacao (APC) is met basisschool Chema Maduro/Angela Jesserun te Montaña Abou een samenwerkingsverband aangegaan. Dit  gebeurde in verband met het project Raad van Kinderen. Dat is een initiatief van de Missing Chapter Foundation (MCF). In 2015 werd de Raad van Kinderen officieel gelanceerd, in samenwerking met Unicef Nederland.

bol

MCF is in 2009 opgericht door Prinses Laurentien van Oranje om bij te dragen aan toekomstbestendige oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Verleden jaar werd APC benaderd om mee te doen aan dit project. Na overleg heeft APC gekozen voor basisschool Chema Maduro/Angela Jesserun te Montaña Abou. In twee verschillende sessies heeft APC de leerlingen van de school informatie gegeven over de werkzaamheden die APC verricht.

Bij de eerste ontmoeting met de leerlingen gaf de directeur van APC Evelyn Kruithof-Bor een dynamische en inspirerende presentatie over pensioenen aan de leerlingen.

Tijdens haar presentatie gaf ze de probleemstelling aan, die de leerlingen moesten gaan onderzoeken voor APC. De probleemstelling luidde als volgt: Wat kan APC doen, zodat mensen op tijd regelingen treffen, om, als ze niet meer werken, ook fijn te kunnen leven?  Vanuit dit standpunt moesten de leerlingen met innovatieve oplossingen komen die door APC moeten worden geïmplementeerd.

bol

Woensdag 3 april jongstleden brachten de leerlingen van groep 7 van de Chema Maduro/Angela Jesserun-school een bezoek aan APC, waar ze de mogelijke oplossingen van hun onderzoek kwamen presenteren.

De presentatie werd door dialoog-leider Deva Dee Sillie geleid. Uit het resultaat dat gepresenteerd werd, moest APC uit één of meerdere oplossingen kiezen die meer aansluit bij APC en hoe de gekozen oplossing in de nabije toekomst geïmplementeerd zal worden.

Aan het einde van de ochtend werd er een groepsfoto gemaakt en Evelyn Kruithof – Bor sprak een dankwoord uit voor de mooie resultaten en de inspanningen die de leerlingen samen met hun lerares, het schoolhoofd en Tamara Salsbach, vertegenwoordiger van Missing Chapter, hebben verricht. Ook heeft zij de belofte gedaan dat APC werk zal maken van één van de oplossingen.

Het mooie en waardevolle resultaat zal in samenwerking met de leerlingen die het onderzoek hebben verricht, geimplementeerd worden.

Deel dit artikel