Al het nieuws

In februari 35.000+ verblijfstoeristen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçaose toeristenbureau CTB hoopt dat, met het vervallen van de coronatest voor het reizen, de komende maanden nog meer toeristen het eiland zullen aandoen.

toeristen,,Het aantal toeristen in februari is hoger dan in januari en vooral uit de Verenigde Staten zijn meer toeristen gekomen. Het proces om weer op het niveau van vóór de coronapandemie te komen verloopt goed”, aldus het CTB. Het bureau tekent een aantal van, om precies te zijn, 35.451 verblijfstoeristen op in de maand februari van dit jaar.
In februari kwam het grootste deel van de toeristen (69 procent) uit Europa, 17 procent uit Noord-Amerika, 8 procent uit Zuid-Amerika, 3 procent uit het Caribisch gebied en 2 procent uit andere delen van de wereld. Per dag verbleven er 1.266 toeristen die in totaal 357.327 keer bleven overnachten.
Uit Nederland kwamen 21.624 toeristen, 25 procent meer dan de maand februari van het jaar 2019. Uit Duitsland kwamen 849 bezoekers en uit België 736. Iets meer dan de helft, 58 procent, verbleef in een zogenoemd ‘resort hotel’ oftewel een groot of klein hotel of een bungalow.
Uit de Verenigde Staten kwamen in februari 5.492 toeristen en uit Canada 593, totaal uit Noord-Amerika dus 6.085 bezoekers. Zij verbleven voor 69 procent in een resort hotel.
Zuid-Amerika was goed voor 2.980 toeristen, waarvan 1.168 (39 procent) afkomstig uit Colombia. Uit Brazilië kwamen 591 (20 procent) bezoekers. Iets meer dan de helft (54 procent) verbleef in een resort hotel. Uit het Caribisch gebied kwamen 1.194 toeristen, de meesten van de andere Nederlands-Caribische eilanden.
In februari deden 40 cruiseschepen het eiland aan met in totaal 43.601 toeristen aan boord.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.