Nieuws Curaçao

Curaçao wil schulden aan Nederland herfinancieren

WILLEMSTAD – Curaçao wil een gedeelte van de bijna 3,5 miljard gulden schuld aan Nederland herfinancieren. Minister Silvania heeft daarom een brief gestuurd aan staatssecretaris van Huffelen.

Herfinanciering kan het Land Curaçao een rentebesparing opleveren die kan oplopen tot circa twintig miljoen gulden per jaar. Momenteel wordt jaarlijks zestig miljoen aan rentelasten door Curaçao aan Nederland betaald. 

Om op een structurele manier aan geld te komen om de hervormingen die in het Landspakket zijn besproken door te voeren, is het belangrijk dat Curaçao en Nederland samen tot concrete afspraken komen inzake de herfinanciering van de schulden. Deze hervormingen zijn noodzakelijk om de huidige economie een boost te geven. 

In acht genomen dat het hierbij gaat om leningen met een looptijd tussen de tien en dertig jaar, kan een herfinanciering van de leningen een forse besparing aan rentelasten opleveren. 

De besparing zou vervolgens gebruikt kunnen worden de nodige hervormingen door te voeren zonder dat er nieuwe schulden gemaakt worden.

Deel dit artikel