Al het nieuws

‘Export van lokaal ontwikkelde software blijft groeien’

Van onze redactie
Willemstad - De Grenada Inland Revenue Department (IRD) is de vijftiende belastingdienst die gebruik zal maken van de software van BearingPoint Caribbean.


F09 BearingPoint Rooi Catootje Cur,,Met het verder uitbreiden van de wereldwijde klantenkring bewijst de lokale softwareontwikkelaar dat technologie van Curaçaose bodem internationaal hoog aangeschreven staat”, zo meldt BearingPoint in een persbericht.
De Multi Tax Solution (MTS) van BearingPoint zal op het Caribische eiland Grenada gebruikt worden om de heffing, inning en controle van belastingen en de (online) dienstverlening aan belastingplichtigen te verbeteren.
,,Dit systeem - dat reeds succesvol gebruikt wordt in andere landen in de Anglo-Caribische regio - zal aangepast worden aan de lokale belastingwetgeving en wensen van Grenada. Grenada is het derde land dat dit jaar kiest voor een implementatie van de MTS-solution.”
Grenada is, net zoals veel andere Small Island Developing States (SIDS), kwetsbaar voor klimaatverandering, natuurrampen en de economische afhankelijkheid van toerisme. ,,In het post Covid-19 tijdperk wil de regering van Grenada daarom meer veerkracht inbouwen door fiscale duurzaamheid te verbeteren”, legt BearingPoint uit.
In dat kader is het ministerie van Financiën gestart met een transformatie van de belastingdienst ondersteund door de implementatie van een bewezen automatiseringssysteem.
BearingPoint: ,,De aanbesteding is gehouden onder toezicht van de Wereldbank. Na een schriftelijke offerteronde moesten de geselecteerde leveranciers de kwaliteit van de software aantonen in een uitgebreide demonstratie. BearingPoint werd als winnaar gekozen uit een deelnemersveld van leveranciers uit onder meer Canada, Nieuw-Zeeland en Armenië.”
Naast het leveren van de software, zal BearingPoint ook verantwoordelijk zijn voor projectmanagement, verandermanagement, datamigratie, interfaces met derden en training van eindgebruikers van de IRD.
,,BearingPoint en haar ruim 115 medewerkers - waarvan het merendeel Curaçaoënaar - zijn zeer trots dat nu ook de belastingdienst van Grenada heeft gekozen voor de MTS en dat zij op deze wijze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het eiland.”

BearingPoint Caribbean
BearingPoint Caribbean is, zo licht het bedrijf toe, een lokale softwareontwikkelaar die gespecialiseerd is in het digitaliseren van overheidsdiensten op het gebied van belastingen, sociale zekerheid, vergunningen en licenties. ,,Al meer dan 35 jaar is het de missie van BearingPoint Caribbean om kleine landen te ondersteunen in het bereiken van hun volledige potentieel.”
In meer dan achttien landen zet BearingPoint expertise, vaardigheden en kennis in om Small Island Developing States (SIDS) en ontwikkelingslanden te helpen transformeren met behulp van technologie. ,,Met een team van 115+ professionals levert BearingPoint Caribbean diensten aan klanten via haar International Solutions Center op Curaçao.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.