Curaçao

Verschillende ongedocumenteerden aangehouden

Foto – Kustwacht Caribisch Gebied

Door Kustwacht Caribisch Gebied

Willemstad – Afgelopen vrijdagnacht nam het RCC van de Kustwacht een vaartuig op de radar waar dat aan de zuidkant van Curaçao voer. Het RCC heeft daarop direct de Douane om assistentie verzocht. Ook de kustwacht helikopter werd naar de locatie gestuurd. Op de radar zag men dat het vaartuig, na een poos, weer richting het zuiden vluchtte nadat het aan land was geweest.

bol

Een Metal Shark is naar de locatie van de yola gestuurd om de kapitein voor mensensmokkel aan te houden. De Douane heeft op het land 6 ongedocumenteerden, waarvan 3 mannen en 3 vrouwen aangehouden. Een van de aangehouden personen vertelde dat ze onderweg motorpech kregen, waarbij allebei de motoren waren uitgevallen. Het was de kapitein gelukt om een motor aan de praat te krijgen waardoor ze langzaam konden doorvaren. Door de motorpech hebben ze ongeveer 12 uur gedaan om het eiland te bereiken.

Deze personen die de gevaarlijke tochten vanuit Venezuela naar de ABC-eilanden wagen betalen honderden dollars om de overtocht te maken. De overtocht wordt in boten gedaan die vaak niet zeewaardig zijn en waarbij doorgaans teveel mensen aan boord genomen worden. Alle 7 aangehouden personen zijn aan het KPC overgedragen voor verder onderzoek.

Deel dit artikel