Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Opening Sandals Royal Resort goed voor de economie

door Op 02-03-2022

De opening van het Sandals Royal Resort in juni is goed voor de economie. Dat concludeert de centrale bank in een advies aan de regering. De centrale bank heeft op verzoek van minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) de impact van de opening van het luxeresort doorberekend.  

Door de opening van het hotel zullen naar verwachting de activiteiten in de toeristische sector toenemen. Dit zal op de korte termijn een positief effect hebben op de economie, de arbeidsmarkt en de overheidsfinanciën. De effecten op de middellange termijn zijn niet in het advies meegenomen. 

Het Sandals Royal Resort opent per 1 juni zijn deuren met 350 luxe kamers in het voormalige Santa Barbara Resort. In 2023 komen er nog 100 luxe kamers bij. De bezettingsgraad van het hotel ligt nu al 80 procent. De veelal Amerikaanse gasten blijven gemiddeld 8,3 dagen in het hotel. Het hotel zorgt in 2022 voor 600 directe arbeidsplaatsen. In 2023 komen daar nog 300 directe arbeidsplaatsen bij. Deze worden door lokale krachten ingevuld.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *