Al het nieuws

Bezettingsgraad van 80 procent voor kleine accommodaties

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor de Casha-accommodaties (Curaçao Apartments and Small Hotels Association) was de maand november opnieuw een goede maand.

CashaDe bezettingsgraad bedroeg 80 procent, wat ruim 13 procent meer was dan de voorgaande maand maar wel 3 procent minder in vergelijking met november 2021.
Zo laat de belangenvereniging weten. ,,Eind 2021 en begin 2022 waren uitzonderlijk goede maanden voor Curaçao omdat het eiland toen één van de weinige landen was waar je heen kon. Zeker voor Nederlanders die toen weer tegen een lockdown aankeken, was Curaçao het paradijs om de coronatijd door te komen.”
Casha, de belangenorganisatie voor ondernemers werkzaam in de kleinschalige toeristische sector, is naar eigen zeggen ‘sinds 2020 weer volop actief’. Casha telt momenteel 77 leden, waarvan 50 accommodatiehouders die samen goed zijn voor 588 kamers; verder 9 autoverhuurbedrijven, 7 duikscholen, 11 taxi- en tourbedrijven en attracties. Sinds kort zijn ook restaurants en beach bars die zich focussen op toeristen welkom bij Casha.
,,Wat eveneens opvalt”, vervolgt het persbericht ,,is hoeveel gasten er eigenlijk bij de leden van Casha logeren. In de maand november verwelkomden de dertien accommodatiehouders die meededen samen namelijk 864 gasten en dit aan de hand van 30 procent van onze leden.”
Ook de autoverhuur doet het na maanden van dalende cijfers weer beter. In september waren slechts 70 procent van de auto’s verhuurd, nu zitten de bedrijven volgens Casha aan een verhuur van 75 procent. ,,Dit is wel minder dan vorig jaar november, toen iedereen met een tekort aan huurauto’s kampte en er een verhuur van meer dan 80 procent werd genoteerd.” Ondertussen hebben de meeste bedrijven hun vloot opnieuw aangevuld en is er van een tekort geen sprake meer.
En tot slot de attracties en duikscholen. Ook deze hebben volgens Casha in november meer toeristen mogen verwelkomen dan in oktober. ,,Duikscholen hebben ongeveer 61 procent van hun beschikbare tijd kunnen verkopen.”
Casha bestaat sinds juni 1997. De verenging heeft tot doel het verzorgen van een forum waar haar leden kunnen vergaderen en besprekingen kunnen voeren omtrent onderwerpen welke verband houden met het toerisme in het algemeen; het bevorderen van de samenwerking tussen haar leden onderling en het hen in kennis stellen van feiten en verschaffen van inlichtingen op het toerisme betrekking hebbende.
Ook het voeren en handhaven van regels van ethiek, waar men zich aan dient te houden in alle zakelijke transacties tussen toeristenverblijven op Curaçao; het verlenen van bijstand bij het bevorderen van omzet voor haar leden en in het bijzonder bij het ontwikkelen van ieder aspect van het toerisme op het eiland; alsmede het bevorderen van zowel lokale als buitenlandse goodwill voor het lokale toerisme; en het bevorderen van wetgeving strekkende tot bevoordeling, verbetering en uitbreiding van het toerisme op Curaçao.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.