Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Koninklijke Marechaussee (KMar) te Bonaire heeft, in samenwerking met het departement Haven- en Loodswezen van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) in de middag van donderdag 31 maart twee verstekelingen van een zeeschip gehaald.

F15 BON verstekelingen 2De twee waren in Puerto Plata, Dominicaanse Republiek, illegaal aan boord geklommen en bevonden zich gedurende de vierdaagse reis op het roer en in de rudder trunk van de tanker.
Het vrachtschip, de Gat Feeling, was op weg naar Cargill om lading in te nemen. Na een melding van Haven- en Loodswezen zijn de medewerkers van de KMar door een werkboot naar het vrachtschip gebracht op. Daar zijn de twee mannen op open zee overgestapt op de werkboot waarna zij in veiligheid zijn gebracht. De twee verkeerden in redelijk goede gezondheid. Eenmaal aan land gekomen hebben beide verstekelingen asiel aangevraagd, waarna zij in vreemdelingenbewaring zijn gesteld in de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN). De Immigratie- en Naturalisatiedienst Caribisch Nederland (IND-CN) neemt de asielaanvragen verder in behandeling. Asielzoekers kunnen asiel aanvragen vanwege de (persoonlijke) situatie in hun eigen land, bijvoorbeeld door oorlog of een onmenselijke behandeling. De IND-CN neemt een beslissing over de aanvragen nadat onderzoek naar de situatie van de twee asielzoekers is afgerond. Deze procedure mag wettelijk zes maanden duren, maar naar inschatting wordt er in dit geval binnen enkele weken een besluit genomen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.