Nieuws Curaçao

Drugsonderzoek Marechaussee levert wellicht nog meer verdachte militairen op

Archieffoto’s

In de afgelopen dagen heeft de Koninklijke Marechaussee veertien militairen aangehouden op Curaçao op verdenking van drugsbezit en/of –gebruik. Het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee is nog in volle gang. Naast de veertien verdachte militairen worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Defensie beschouwt het hoge aantal verdachte militairen als ernstig, en ondersteunt de Koninklijke Marechaussee bij het opsporingsonderzoek. De aanhoudingen zijn onderdeel van een onderzoek naar illegaal drugsbezit en/of –gebruik onder militairen in het Caribisch gebied.

bol

Het Ministerie van Defensie hanteert een zero-tolerance beleid en neemt naar aanleiding van de recente aanhoudingen extra maatregelen om het illegale drugsbezit en/of –gebruik onder militairen tegen te gaan.

Hoewel de veertien militairen nu nog zijn aangemerkt als verdachte, en dus niet zijn veroordeeld, is de omvang van de verdenkingen toch een aanleiding voor Defensie in het Caribisch gebied om extra maatregelen te nemen.

Defensie doet al veel aan voorlichting, waarbij militairen extra gewezen worden op het zero-tolerance beleid van de organisatie en de risico’s bij drugsgebruik. Daarnaast gaan er meer controles plaatsvinden en zal de gezamenlijke aanpak met justitiële ketenpartners worden verstevigd.

Zero tolerance

bol

Drugshandel, -bezit of –gebruik zijn op Curaçao verboden. Los daarvan hanteert het Ministerie van Defensie ook een eigen zero-tolerance beleid. Dit houdt in dat los van de strafrechtelijke consequenties, bewezen drugsbezit en/of gebruik ook in de regel zal leiden tot ontslag.

De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots, stelt: ‘’Militair zijn en drugs gebruiken gaan niet samen. Het is ten strengste verboden, en we doen er alles aan om dit foute gedrag tegen te gaan.’’


Deel dit artikel