Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Kralendijk - Een klapband van een vliegtuig van EZ Air op de startbaan, waarna de start werd afgebroken, heeft gezorgd voor aanzienlijke vertraging op de Flamingo Airport van Bonaire. Er waren geen gewonden, meldt de luchthaven.

Flamingo AirportHet duurde uren voordat het toestel van de baan kon worden gehaald. Als gevolg daarvan liepen onder meer KLM en TUI grote vertraging op. De KLM, die op dat moment op punt stond van vertrek, moest wachten. Het duurde echter zo lang dat de bemanning de vlucht niet meer kon maken. Na de verplichte rust vertrekt het toestel vandaag alsnog.

Een TUI-vliegtuig, dat op Hato stond voor de vlucht naar Amsterdam, kon ook lange tijd niet vertrekken. Het toestel kon na vier uur vertraging uiteindelijk de reis voortzetten.

Hulp (lees: een nieuwe band) moest, naar verluidt, komen vanuit Curaçao. Omdat de oorzaak van de lekke band onduidelijk was, is eerst de landingsbaan op Hato geïnspecteerd voordat het vliegtuig met de benodigdheden voor reparatie kon vertrekken. De verwachting was dat het slechts 45 minuten zou duren om de band te wisselen en het vliegtuig van de landingsbaan te halen, zodat die weer vrij was. Dat is behoorlijk uitgelopen. Zelfs de brandweer moest eraan te pas komen, zo kregen passagiers te horen.

Nadat het defecte vliegtuig van EZ Air was gemaakt en aan de kant gezet, duurde het nog even voor de verkeersleiding van Bonaire de landingsbaan ook daadwerkelijk had vrijgegeven. Besloten was ook dáár de landingsbaan grondig te controleren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.