Geen categorie

Isla mag alleen olie raffineren om lokale rekeningen te betalen

Foto: Bea Moedt

Curaçao heeft een nieuwe licentie gekregen van Amerika om beperkt gevrijwaard te blijven van de Amerikaanse sancties tegen Venezuela. Dat meldt Eugene Rhuggenaath.

De Curaçaose regering had in september het verzoek voor de uitbreiding van de bestaande licentie ingediend. Door de sancties is er kans dat de Refineria Isla, dochter van het Venezolaanse PdVSA, haar financiële verplichtingen niet meer kan nakomen.

Onder de nieuwe licentie mag Isla haar producten op de markt brengen, maar uitsluitend met het doel om personen of instanties op Curaçao te betalen.

De opbrengsten van de verkoop mogen niet naar Isla zelf of PdVSA gaan. Betalingen zijn alleen toegestaan aan lokale instanties die nog geld moeten krijgen van Isla.

Curaçao had in mei van dit jaar al een licentie gekregen om de gevolgen van de sancties enigszins op te kunnen vangen. Maar die bleek onvoldoende in staat om het risico weg te nemen dat Isla haar lokale rekeningen niet meer zou kunnen betalen. Sluiting nog voor de geplande datum van 31 december dreigde daarom.

Deel dit artikel