Al het nieuws

Jubileum 10 jaar staatkundige hervormingen

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Philipsburg - Ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum van de staatkundige hervormingen van 10 oktober 2010 brengt de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een speciale herdenkingsmunt in omloop.

F07 CBCS herdenkingsmunt 1De circulatiemunt met een nominale waarde van 5 gulden vertoont op de voorkant het Romeinse cijfer X, met daarin, in neerwaartse letters ‘October 10, 2010-2020’. Aan de linkerzijde van de X staat een gekleurde afbeelding van de vlag van Curaçao en aan de rechterzijde een gekleurde afbeelding van de vlag van Sint Maarten. Helemaal bovenaan staat ‘Pais Kòrsou’, respectievelijk ‘Country of Sint Maarten’ en onderaan zijn de silhouetten van de landen Curaçao en Sint Maarten afgebeeld.
Op de andere zijde van de munt staat een afbeelding van het wapen van het voormalige land Nederlandse Antillen met de waarde-aanduiding ‘5G’ en het jaartal ‘2020’.
Deze munt, waarvan 100.000 exemplaren zijn gemaakt, wordt op vrijdag 9 oktober 2020 via de commerciële banken op Curaçao en Sint Maarten in omloop gebracht. Speciaal voor verzamelaars heeft de CBCS een beperkte hoeveelheid muntrollen in een speciaal bedrukte verpakking beschikbaar, met daarin 20 munten voor de prijs van 100 gulden. F07 CBCS herdenkingsmunt 2Deze rolletjes zijn alleen bij de CBCS verkrijgbaar.
De munt is officieel aangeboden aan de premiers en de ministers van Financiën van Curaçao en Sint Maarten. Op Curaçao werd de munt overhandigd door CBCS-president Richard Doornbosch en op Sint Maarten door CBCS-filiaaldirecteur Raquel Lo-Fo-Wong.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.