Al het nieuws

Zoektocht naar nieuwe tijdelijke locatie Nieuwe Haven

Van onze redactie
Willemstad - De Douane van Curaçao heeft de afgelopen maand ‘belangrijke stappen gezet’ in de zoektocht naar een tijdelijke nieuwe locatie voor het kantoor op de Nieuwe Haven.

F02Douanegebouw Nieuwe Haven Jeu,,De onderhandelingen voor de tijdelijke huisvesting, alsook de lange termijnhuisvesting van de Douane, zijn in volle gang”, bericht de minister van Financiën, verantwoordelijk voor het douanewezen.
Het pand aan de Nieuwe Haven verkeert in slechte staat van onderhoud en voldoet niet meer aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen die gesteld worden aan een gebouw waarin de Douane haar werkzaamheden uitvoert, stelt hij.

Naar aanleiding hiervan heeft de bewindsman van Financiën zijn steun toegezegd en is er een werkgroep samengesteld om op zoek te gaan naar een tijdelijke en een duurzame oplossing voor de huisvesting van de Douane. ,,De minister van Financiën is actief bezig met het meedenken over mogelijke oplossingen voor de huisvesting van de Douane op Nieuwe Haven.”

Afgelopen week heeft het Douanepersoneel in het gebouw aan de Nieuwe Haven tijdelijk het werk neergelegd vanwege zorgen over de slechte onderhoudstoestand van het onderkomen. De minister heeft daarna zijn steun toegezegd om zo spoedig mogelijk tot een oplossing te komen.
De afgelopen periode heeft de leiding van de Douane gesprekken gevoerd met overheidshavenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) over de verbouwing van het gebouw aan de Nieuwe Haven. CPA heeft aangegeven bereid te zijn om zowel het pand als de bijbehorende loods te renoveren.

De werkgroep, waar de minister inmiddels onderdeel van uitmaakt, onderzoekt verschillende opties voor tijdelijke huisvesting, vooruitlopend op een permanente huisvesting van het Douanepersoneel. Zo is de werkgroep met meerdere partijen in gesprek over verschillende opties voor een tijdelijk onderkomen.
Offertes van diverse partijen zijn gepresenteerd en nieuwe partijen zijn benaderd, waarbij er rekening wordt gehouden met diverse factoren, waaronder: de locatie, veiligheid inrichting, kantooroppervlakte, voorzieningen en natuurlijk de totale hiermee gemoeide kosten.

Dezelfde werkgroep buigt zich daarnaast ook over het huidige huurcontract van de douanefaciliteiten op luchthaven Hato. Het vliegveld wordt geëxploiteerd door het particuliere luchthavenbedrijf Curaçao Airport Partners (CAP), met overheids-nv Curaçao Airport Holding (CAH) als een soort toezichthouder.
De Douane zal op korte termijn een beslissing nemen voor de tijdelijke huisvesting en een verhuisplan opstellen. De Douaniers beloven ook tijdens de verhuizing zich te blijven inzetten voor een goede en veilige dienstverlening op Curaçao en zullen daarom alle benodigde inspanningen verrichten om een geschikte locatie te vinden voor hun kantoor.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.