Al het nieuws

Van onze correspondent
Schiphol - ,,De eerste vaccins die alle eilanden deze week ontvangen zijn een hoopvol keerpunt op weg naar het einde van de crisis.”

vaccinsDat zei de Nederlandse staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid gisteren op Schiphol bij het vertrek van de eerste vaccins naar het Caribische deel van het Koninkrijk.
De vaccins zijn gistermiddag aangekomen op Bonaire en Aruba en naar verwachting arriveert vandaag ook de lading voor Curaçao. Saba en Sint Eustatius ontvangen vrijdag de eerste zending, zo wordt verwacht.
,,Heel veel mensen hebben een jaar lang keihard gewerkt om corona zo goed mogelijk onder controle te krijgen in het Caribisch deel van het Koninkrijk”, zei Blokhuis, die het daarom zo’n bijzonder moment vond. De eerste vaccins gaan naar Bonaire en Aruba, maar er volgen zoals gezegd deze week en de komende weken meer transporten voor alle eilanden. Zoals enkele weken geleden bekend werd gemaakt door Blokhuis, krijgen de eilanden in totaal in eerste instantie zo’n 80.000 vaccins. Het transport wordt verzorgd door KLM. De eerste zending ging mee met een passagiersvlucht.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.