Terug naar de krant

Curaçaose politicus Almier Godett (38) doodgeschoten

Leeslijst Nieuws
Dodelijke schietpartij De Curaçaose politicus en radiopresentator Almier Godett is doodgeschoten terwijl hij een familieruzie probeerde te sussen. Hij was de nummer vier op de TPK-lijst voor de aankomende Statenverkiezingen.
Leeslijst

Almier Godett, een Curaçaos politicus, ondernemer en radiopresentator, is zondag in Willemstad doodgeschoten terwijl hij een familieruzie probeerde te sussen. Dat melden lokale media zoals Extra. Het schietincident deed zich voor in de wijk Juan Domingo.

De verdachte is aangehouden in de naburige wijk Mahuma. Tijdens de arrestatie zouden ook schoten zijn gelost.

Familie Godett

De 38-jarige Godett was de nummer vier op de lijst van de partij Trabou pa Kòrsou (Werk voor Curaçao - afgekort TPK) in de aankomende Statenverkiezingen. Hij was de neef van Anthony Godett, de nationalistische oud-partijleider van Frente Obrero Liberashon 30 di Mei (FOL) die is veroordeeld voor corruptie. Oud-minister-president Mirna Godett (Anthony’s zus) en wijlen vakbondsleider Wilson Godett (hun vader), zijn tevens familie van Almier Godett.

De TPK staat onder leiding van parlementariër Rennox Calmes, die zich vorig jaar heeft afgesplitst van de partij PIN, een partij die nog één zetel heeft. Calmes zit op dit moment als onafhankelijk Statenlid in het parlement. Op 19 maart mag Curaçao opnieuw naar de stembus om te kiezen hoe de 21 parlementszetels gaan worden verdeeld. TPK is een van de vijftien verkiesbare partijen.

Correctie (8 maart 2021): In een eerdere versie van dit artikel stond dat TPK momenteel één zetel heeft. Dat klopt niet. Dat is hierboven aangepast.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in