Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Toeristen vaak betrokken bij verkeersongevallen

door Op 07-12-2022

Nederlandse toeristen zijn opvallend vaak betrokken bij verkeersongevallen. Dat meldt de vereniging Veilig Verkeer aan Caribisch Netwerk. Al zijn er geen officiële cijfers die dit bevestigen. Dat toeristen vaak betrokken zijn bij verkeersongevallen komt volgens de vereniging door het gebrek aan kennis. De verkeersregels op Curaçao verschillen met die van Nederland. Vooral de voorrangsregels leveren vaak problemen op. Om het aantal verkeersongelukken tegen te gaan, is de organisatie van plan om in samenwerking met enkele autoverhuurbedrijven een voorlichtingscampagne te beginnen. Dat idee wordt in 2023 verder uitgewerkt.


Meningen van de lezer
  1. Ryan Carrental   Op   07-12-2022 om 09:13

    Wij geven onze klanten al meer dan 15 jaar mondelinge voorlichting over het verkeer. Je bent wat langer bezig maar achteraf zijn de klanten hier erg blij mee. Scheelt een hoop schade. En een hoop ellende voor de vakantieganger zelf.

  2. Ben   Op   07-12-2022 om 10:41

    De bestuurder van een voertuig moet op de hoogte zijn van de verkeersregels ter plaatse. Punt! Dan moet hem/haar dat wel duidelijk gemaakt worden. Helaas verzaakt deze regering, als ook de voorgaande regeringen, te investeren in correcte wegbewijzering. Het ministerie van VVRP is alleen bezig met snoepreisjes naar verkeersbeurzen en letten niet op. Neem het voorbeeld van een rotonde waarbij de binnenring voorrang heeft op de buitenring wanneer het gaat om uitvoegen. Dat werkt bij nieuw aan te leggen rotondes die voldoen aan de voorwaarden die voor deze regel zijn opgesteld. Niet op een rotonde die een halve zool ooit heeft bedacht. 60,80 40 , waar? Ik roep altijd 2 auto’s vooruit kijken….

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *