Nieuws Curaçao

Schiphol vraagt maatschappijen om dit weekend vluchten te annuleren

Drukte op Schiphol | Foto ABC Online Media

Reisorganisatie TUI laat weten ‘alle mogelijkheden’ te onderzoeken om te helpen Schiphol dit weekend te ontlasten. Ook het verplaatsen van vluchten naar andere luchthavens is een optie, zegt een woordvoerster tegen Omroep West.

‘Maar dan moet dat wel kunnen. De mogelijkheden zijn helaas beperkt zo heel kort voor vertrek.’ Namens TUI vertrekken dit weekend 45 volle vakantievluchten naar Europese bestemmingen, maar ook naar bijvoorbeeld Curaçao.

Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen dit weekend vluchten te annuleren vanwege de drukte die daar wordt verwacht.

Rotterdam The Hague Airport is een van die luchthavens die vluchten overneemt van Schiphol. Er liggen verschillende verzoeken van onder andere luchtvaartmaatschappij KLM.

De verzoeken van KLM worden nu beoordeeld, daarna volgen die van overige maatschappijen. Het verzoek van Corendon voor een vlucht op zaterdag en een vlucht op zondag is al goedgekeurd. Volgens een woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport is er ‘enige ruimte’ om vluchten over te nemen.

Deel dit artikel