Nieuws Curaçao

Benzineprijs nadert drie gulden per liter

De prijs voor een liter benzine gaat dinsdag 28 juni met ruim 31 cent omhoog en kost aan de pomp dan 2,95 gulden. Niet eerder was de prijs zo hoog. Ook Diesel stijgt fors. Betaal je nu nog afgerond 2,34 gulden voor een liter, vanaf dinsdag wordt dat ruim 17 cent meer. Dan kost een liter bijna 2,51 gulden.

De werkelijke prijs van een liter benzine is eigenlijk nog een kwartje hoger en voor diesel zelfs 28 cent. Dit bedrag wordt opgebracht door alle belastingbetalers, ongeacht of ze een auto hebben of niet.

De regering heeft deze korting via een ministeriele regeling bepaald en wilde de automobilist daarmee tegemoet komen. Maar omdat de prijs maar door blijft stijgen is de regeling door de werkelijkheid achterhaald.

2022

Een liter benzine kostte op 1 januari van dit jaar 2,31 gulden en is daarna verhoogd met stappen variërend van twee cent, veertien tot zestien cent en nu dus ruim 31 cent. De hoogste prijsstijging dit jaar. In totaal betaal je nu bijna 64 cent per liter meer vergeleken met het begin van dit jaar.

Diesel kostte op 1 januari nog 1.71 gulden, in april en mei kwamen daar prijsstijgingen van 36 en 37 cent bij. De prijs van 2,51 nu betekent een totale verhoging van ruim 35 cent per liter sinds 1 januari.

Deel dit artikel