Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aansluitend op de zeil-clinic, met slechts een dag rust, werden afgelopen zaterdag de laatste en in sommige gevallen nog beslissende wedstrijden van de Curaçao Youth Championships gevaren.

Curyouth2Koen van der Gulik behaalde de eerste plaats in de Laser Radial en Christy Palm nam met de Laser 4.7 de tweede plek in. In de Optimist A-klasse won James Balentien, ging de tweede plaats naar Brit Duncan en eindigde Richendly Ferrero met maar een klein verschil in punten op de derde plek. Nathan Sheppard (Sint Maarten) won, met slechts anderhalf jaar zeilervaring in de Optimist B klasse. Vanwege zijn opvallende prestatie mocht hij daarom zelfs nog meevaren in een hogere klasse. Alec Dennert werd een goede tweede. De grote verrassing in deze klasse was Lara Jansen, die zeer verdiend derde werd. Bij de Optimist C-klasse ging het goud naar Liam Marchena, was Elijah Gouveneur ‘the first runner-up’ en pakte Jeanot Mambre de derde plaats. Het evenement werd in het voor de gelegenheid opgebouwde zeildorp afgesloten met de prijsuitreiking. Ouders, fans en organisatie kwamen samen om alle jeugdzeilers nog een keer flink toe te juichen voor hun geleverde prestaties en enorme inzet tijdens deze pittige zeilweek. Iedereen kreeg een mooi aandenken en de sportieve week werd afgesloten met een happy hour en een uitgebreide barbecue.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.