Al het nieuws

Tot maart aangevuld met stoelen Air Belgium; vanaf april weer volop KLM

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Corendon Curaçao is voor wat betreft passagiersvervoer uit Europa voorlopig uit de brand geholpen met afspraken met Air Belgium tot 8 maart en vanaf april weer volledig het contract met KLM.

F03 Corendon CuraçaoDat zegt Corendon-topman Atilay Uslu in gesprek met het Antilliaans Dagblad. Hij verwacht ook voor die periode van de laatste drie weken in maart ‘er met KLM uit te zullen komen’.

,,Bovendien”, aldus Uslu. ,,Voor de komende periode hebben we geen bedden. De Noord- en Zuid-Amerikaanse markt doet het voor ons boven alle verwachtingen erg goed. Voor de Europese gasten hebben we eigenlijk zelfs geen plek.” In die zin is het voor Corendon geen onoverkomelijk probleem dat KLM deze winterperiode niet de ‘double daily’ vliegt.

Mangrove Beach Corendon Curaçao beschikt over 399 kamers. Er wordt naast de bestaande accommodatie in hoog tempo gebouwd aan de uitbreiding met nog eens 385 kamers. Die kunnen volgens planning over twaalf maanden, op 1 november 2023, in gebruik worden genomen. Vanaf dat moment heeft het all-inclusive hotel 784 kamers in gebruik.

,,Voor die periode zijn we in gesprek met Air Belgium om stoelen af te nemen op twee vluchten per week vanuit Brussel naar Curaçao.” De Belgische maatschappij zal dan dus weer terugkeren op de Hato-route.
Maar in de winter 2023 zal ook het meerjarige contract met KLM weer volop van kracht zijn, vult Uslu aan. Details daarover wil hij niet kwijt, maar naar verluidt en volgens eerdere publicaties gaat het dan om ruim honderd stoelen per dag die Corendon afneemt. Op de Boeing 777-300 zijn 34 businessclass- en 374 economy-stoelen beschikbaar.

Dat aantal is nu, in verband met de logistieke en capaciteitsproblemen waarmee KLM zelf kampt en ook op Schiphol wordt geconfronteerd, teruggebracht. In de zomerperiode, vanaf april, zit KLM volgens de Corendon-oprichter op tien rechtstreekse Curaçao-vluchten per week. Vorige winter waren dat er veertien; tweemaal per dag non-stop.

Dat de Nederlandse vliegmaatschappij de komende maanden even wat minder vliegt, vangt Corendon tot maart op met stoelen op de Airbus A330neo van Air Belgium vanuit Brussels Airport. Uslu zegt KLM hiermee tegemoet te komen, ‘zoals KLM ons heeft geholpen in de coronaperiode’.

Het resort op Curaçao is hiermee voorlopig geholpen. Voor de Curaçaose toeristische markt is het tijdelijk niet doorgaan van de tweede dagelijks vlucht wel een probleem. ,,De ticketprijzen zijn duurder geworden”, zegt Uslu. Dat is ook voor Curaçaoënaars in Nederland, die met kerst en de jaarwisseling naar het eiland willen, een fikse tegenvaller.

Overigens weet Uslu te vertellen dat KLM in de piekperiode rond kerst dagelijks tweemaal tussen Schiphol en Hato vliegt. Een check op het online boekingssysteem laat zien dat er inderdaad van 19 december tot en met 8 januari vrijwel elke dag twee keer een KLM-Boeing op Curaçao landt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.