Nieuws Curaçao

Cpost introduceert nieuwe serie geitenpostzegels

WILLEMSTAD – Cpost International heeft een nieuwe serie postzegels uitgegeven met het thema geit. Deze zijn ontworpen door de bekende kunstenaar Mirjam Griffioen. Geiten maken al lange tijd deel uit van het landschap en de cultuur van Curaçao vanaf 1527, toen de Spanjaarden begonnen met de import van verschillende dieren, waaronder geiten.

Nog steeds spelen geiten een belangrijke rol op het eiland en maken ze deel uit van het dagelijkse leven. Griffioen schildert als kunstenaar altijd graag dieren. Voor haar is elk levend wezen speciaal en uniek, maar ze heeft een bijzondere affiniteit met geiten. Die inspireren haar omdat ze mensen altijd raar aankijken: de pupillen staan horizontaal. 

Als geiten hun kop buigen om te grazen, blijven hun ogen namelijk op gelijke hoogte met de horizon, waardoor ze een beter zicht hebben op aankomend risico en gevaar. 

Voor elke postzegel heeft Griffioen een aparte kleur bedacht, die tezamen de kleuren van de regenboog vormen. Curaçao is volgens de kunstenaresse ook vol kleuren, de geiten in het ontwerp zorgen een mooi contrast.

Deel dit artikel