Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Bonaire International Airport (BIA) hebben samen met Bonaire Hotel and Tourism Association (Bonhata) en het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) een Memorandum of Understanding en Joint Cooperation Agreement ondertekend om te blijven investeren in ‘air service development’.

Boninvesteringen,,Door de komst van United Airlines is het air service-niveau naar Bonaire van vóór covid bereikt. In het kader van het Masterplan Toerisme en het Herstelplan voor Toerisme zullen we doorgaan met de ontwikkeling voor meer verbindingen of uitbreiding van bestaande verbindingen”, aldus Miles Mercera, ceo van TCB. Er zal op drie vlakken worden samengewerkt. Alle partijen zien volgens Mercera het belang in van een groei in het aantal vluchten. Daarom is er een team samengesteld dat gaat praten over de doelen die worden nagestreefd en over hoe de komst van nieuwe vluchten daarin past en kan worden gestimuleerd. Verder is het raamwerk van de investeringen die dit vergt vastgesteld. Het gaat dan volgens Mercera niet alleen over het binnenhalen van nieuwe vluchten maar ook om alles daarom heen. Ten slotte willen de partners met behulp van data en managementinformatie kunnen evalueren wat de genomen stappen betekenen voor de economische ontwikkeling van het eiland. Dit gebeurt volgens Mercera al maar nu wordt het precies vastgelegd.
,,Dit is een belangrijke mijlpaal in het proces van professionalisering en het creëren van het juiste kader voor partnerschap in toerisme. Deze samenwerking vormt het fundament van onze Route Ontwikkelingsstrategie en geeft richting en commitment aan. Ik ben trots op de prestaties tot nu toe en ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk van de inspanningen van Air Service/Route Ontwikkeling”, aldus Mercera. BIA-directeur Jos Hillen benadrukt dat de inspanningen om het masterplan van de luchthaven te ontwikkelen zal worden voortgezet. ,,Dit om de vereiste internationale veiligheidsnormen (ICAO) te bereiken, om de infrastructuur uit te breiden en een nieuwe internationale terminal te bouwen die verbonden is met de bestaande luchthaven aan de oostelijke kant . Dat maakt het mogelijk om de luchthaven te laten groeien binnen de voorwaarden van het Masterplan Toerisme en het Herstelplan voor Toerisme”, aldus Hillen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.