Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De rechter heeft gisteren het verzoek van Bonaire Petroleum Corporation (Bopec) ingewilligd om het bedrijf surseance van betaling te verlenen.

bonbopecTegelijkertijd heeft de Belastingdienst het faillissement van het bedrijf aangevraagd. Of de werknemers de verschuldigde salarissen over de maanden januari en februari uitbetaald krijgen is hierdoor alleen maar onzekerder geworden.
Het Gerecht in eerste aanleg oordeelde om het verzoek van Bopec tot uitstel van betaling in te willigen. Volgens rechter De Kort doet de aanvraag tot faillissement hier niets aan af. Voor de werknemers van Bopec wordt de toekomst er door het vonnis van gisteren niet zekerder op. Bopec moet de achterstallige salarissen van januari en februari nog betalen en zal ook de komende maanden gewoon moeten blijven uitbetalen.

Maar zowel uitstel van betaling als een mogelijk faillissement betekent dat hier geen sprake van kan zijn aangezien er geen geld meer in kas is en de Belastingdienst in dit soort gevallen als voornaamste schuldeiser wordt gezien. Het is aan de door de rechter aangestelde bewindvoerder Stan van Liere om duidelijkheid in de zaak te brengen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.