Nieuws Curaçao

Nieuwe eigenaar van Campo krijgt alle medewerking van de overheid


WILLEMSTAD – De nieuwe eigenaar van Campo Alegre krijgt alle medewerking van de overheid om er opnieuw een open lucht bordeel van te maken. Dat zegt de nieuwe minister van Justitie, Shalten Hato.

Campo sloot zijn deuren toen de covid-pandemie begon. Na 71 jaar kwam er een einde aan het open lucht bordeel vlak bij de luchthaven van Curaçao. Campo Alegre werd opgericht door de overheid en de Katholieke kerk om de eigen Curaçaose vrouwen te beschermen tegen zedelijk verval.

Campo had al miljoenenschulden en daar kwamen de coronamaatregelen nog eens overheen. Deze week werd bekend dat het Openbaar Ministerie het bordeel gaat veilen om zo een grootdeel van de 14 miljoen te krijgen die ze af wil pakken van de eigenaar. De opbrengst van de veiling gaat naar het criminaliteitsfonds.

Reden voor de overheid om volledige medewerking te geven is dezelfde als 71 jaar geleden: prostitutie weren van de straat en de binnenstad en bestrijding van geslachtsziekten. Wel zal er speciale aandacht zijn van Justitie op mensen- en vrouwenhandel via Campo.


bol

Deel dit artikel