Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Renny Arends, vertegenwoordiger van Refineria di Aruba en minister-president Evelyn Wever-Croes hebben hun handtekeningen gezet onder het Memorandum of Understanding (MoU) met Citgo. citgo Aangezien het oliebedrijf al eerder had getekend, is het openbreken van het lopende contract met Citgo nu een feit.
Volgens de premier breekt er nu een nieuwe fase aan voor de olie-industrie op Aruba. ,,De onderhandelingen over het opschorten dan wel beëindigen van het contract met Citgo zijn nog niet afgerond, maar we hebben wel vastgelegd dat we ons daarop gaan richten. In de tussentijd kunnen wij op zoek naar een nieuwe exploitant en nieuwe kansen voor Aruba.”
De regering krijgt door het MoU de beschikking over de haven en de opslagtanks. Dat laatste is volgens Wever-Croes heel waardevol. ,,In het verleden deed Wickland Oil daar goede zaken. Ondanks dat de tanks te kampen hebben met achterstallig onderhoud, hebben ze grote waarde. Het moet mogelijk zijn om daar een goede deal uit te slepen die extra geld oplevert voor de schatkist en veel werkgelegenheid.”
Uitgangspunt voor de regering is dat alle personeelsleden hun baan behouden als er een nieuwe exploitant komt. Verder moet Citgo alles betalen wat het bedrijf nog schuldig is aan het personeel, de aannemers en toeleveranciers.
Over de verwarring rond de inhoud van het MoU, liet de premier zich niet uit. Citgo meldde in een memo aan het personeel dat het om een opschorting van tijdelijke aard gaat en dat Citgo het project voortzet zodra de democratie in Venezuela is hersteld.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.