Nieuws Curaçao

Wit Gele Kruis verdacht van subsidiefraude

Foto: Èxtra

De politie heeft vrijdagochtend een vijftal huiszoekingen gedaan en daarbij de directeur van Wit Gele Kruis en een medewerker van de SVB aangehouden. Het gaat om een fraudeonderzoek met de naam Girasol.

Het gaat om Linda Cijntje (48) van het Wit Gele Kruis en Cresel Cijntje (55), sectiehoofd van de Centrale Administratie van de Sociale Verzekeringsbank.

bol

Zij worden verdacht van betrokkenheid bij verduistering van subsidies, valsheid in geschrifte en witwassen.

Meer arrestaties

In een huis in Kwartier is vervolgens de 54-jarige Ashley Isidora aangehouden. Hij is eerder al gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de corruptiezaak in de zoektocht naar een nieuwe strategische partner voor de Isla-raffinaderij.

Op een adres in Sunset Heights werd de 45-jarige Charmine Ortela-Gabriel, het hoofd van de Financiële Administratie bij Wit Gele Kruis aangehouden.

bol

Huiszoeking

Verder is een huiszoeking gedaan bij deSVB en de stichting Wit Gele Kruis.
In verband met dit onderzoek heeft het team vier luxe auto’s in beslag genomen, samen met contant geld en documenten die belangrijk zijn voor het onderzoek.

De verdachten zijn voorgeleid en zitten nu in voorlopige hechtenis in afwachting van het onderzoek. Verdere aanhoudingen in de komende dagen worden niet uitgesloten.


Deel dit artikel