Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Sint Maarten per 1 augustus open voor Amerikanen

door Op 30-07-2020

Sint Maarten zal vanaf 1 augustus toeristen uit Amerika ontvangen. Dat heeft minister van Toerisme en Economie Ludmilla de Weever woensdag bekend gemaakt. Het gaat volgens haar om een ‘zeer beperkt vluchtschema’ van in totaal tien vluchten per week van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen uit onder meer New York en Florida.

Oorspronkelijk zou Sint Maarten op 1 juli al open gaan voor Amerikaanse toeristen, maar dat werd uitgesteld vanwege het grote aantal coronabesmettingen in Amerika. Vanaf 1 augustus zijn Amerikanen nu welkom, maar ze moeten wel een coronatest laten uitvoeren vlak voor ze naar Sint Maarten vertrekken. Europese en Caribische toeristen zijn welkom sinds 1 juli.

Sint Maarten heeft in de afgelopen week zo’n veertig extra actieve besmettingen geregistreerd. Het totaal stond woensdagavond op 47. Als gevolg daarvan zijn mondkapjes sinds dit weekend verplicht gesteld in publieke ruimtes en laat Bonaire vanwege het besmettingsgevaar geen passagiers uit Sint Maarten meer toe. Nu er ook Amerikanen op het eiland komen sluit het Franse gedeelte van het eiland, Saint Martin, de grenzen met Sint Maarten.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *