Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Churandy Martina Foundation schenkt 80.000 gulden aan de Curaçaose Atletiek Bond (CAB) voor de aanschaf van materiaal.

Churandy 2,,Gedurende recente maanden hebben verschillende organisaties een verzoek ingediend om op enigerlei wijze in aanmerking te komen voor een donatie. Een van de dromen van de profatleet Churandy Martina is om meer jeugdigen, die actief zijn in de atletiek de gelegenheid te bieden om op adequate wijze te trainen om zo hun talenten optimaal verder te ontwikkelen”, zo maakt de stichting bekend. Martina wil in het bijzonder voorkomen dat de atleten van de nieuwe generatie tijdens hun ontwikkeling dezelfde obstakels tegenkomen die hij heeft moeten overwinnen. Hij vindt dat ‘zijn’ sport, de atletiek, beschouwd wordt als de ‘moeder aller sporten’, en daarom de volle ondersteuning verdient van zijn stichting. Om deze reden heeft het bestuur afgelopen zaterdag aan de CAB een (symbolische) cheque van 80.000 gulden overhandigd, om te besteden voor de aankoop van sportmateriaal. De cheque is in ontvangst genomen door de voorzitter van de CAB Caiman Douglas in het bijzijn van alle bestuursleden van de atletiekbond.
Vorig jaar april heeft de Churandy Martina Foundation, in samenwerking met Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort, een groot fundraisingevent georganiseerd. Dit evenement bestond uit een veiling en een golftoernooi.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.