Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De jaarlijkse meeloopdag bij het MBO Bonaire (middelbaar beroepsonderwijs) vond gisteren plaats.

mboVierdejaars leerlingen van alle richtingen en niveaus van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en de mavo waren uitgenodigd een kijkje te nemen bij de verschillende opleidingen.
De leerlingen kregen informatie over wat ze kunnen verwachten tijdens een studie op het mbo. Om een goed beeld te krijgen, gingen de handen meteen uit de mouwen. Ze konden koken, lassen, tegelen, schakelaars maken, administratie bijwerken en nog veel meer. Liset de Keijzer, directeur MBO Bonaire, kijkt positief terug op de praktijkgerichte ochtend. ,,Geweldig om te zien hoe mbo-studenten dingen uitleggen aan de leerlingen. Beide kanten waren zichtbaar enthousiast”, aldus De Keijzer.
Ook werd er aandacht besteed aan de toekomstmogelijkheden na het behalen van een diploma. Zo bezochten leerlingen die geïnteresseerd zijn in een ICT-opleiding de Shared Service Organisatie van RCN. Daar zagen ze in de praktijk hoe een afdeling ICT werkt. De leerlingen die belangstelling hebben voor sport en bewegen werden ontvangen bij Jong Bonaire, waar ze een rondleiding kregen en verschillende activiteiten in de sportzaal deden. Leerlingen met belangstelling voor de opleiding Media brachten een bezoekje aan Byof. Dit is een jeugdorganisatie met een theater voor uitvoerende kunsten.
Wie toekomst ziet in het toerisme liep met Tourism Corporation Bonaire (TCB) mee op de cruisemarkt. Alle leerlingen maakten zo kennis met hun potentieel toekomstige werkveld.
De docenten van MBO Bonaire zien de leerlingen graag volgend schooljaar bij hen in schoolbanken. Wie hulp nodig heeft bij zijn of haar studiekeuze kan deze krijgen op het MBO Bonaire.

 

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.