Lokale Cultuur en Natuur

Habitante van Kurá di Arte: Kids in Motion

Het naschoolse opvangcentrum Kids In Motion oftwel K.I.M. werd in 2018 opgericht door Kim Emnes. Zij is opgeleid tot docent Lichamelijke Opvoeding aan de Haagse Academie en heeft tevens een achtergrond als Personal Development Coach in verandermanagement.

Kids In Motion werkt vanuit de vier principes van zelf empowerment: betekenisgeving, competentie, keuze en impact. Bij Kids In Motion begeleiden kinderen vanaf 4 tot 12 jaar, van maandag tot en met vrijdag, dagelijks tussen 12 en 6 uur.

“We werken met verschillende professionals die de kinderen uitdagen en inspireren op verschillende actieve en creatieve manieren. Van schaken tot percussie en van kunst tot theater’, vertelt Kim. “Ook geven we veel aandacht aan het buiten spelen en dan vooral in de natuur. De natuur leren begrijpen en daardoor meer respecteren, staat bij ons centraal.

Verder zetten we ons in voor het aanleren, verbeteren en vergroten van de sociale en emotionele vaardigheden, zodat kinderen kunnen uitgroeien tot zelfstandige en zorgzame individuen, die op hun beurt weer een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving.”

Kim is geboren in Suriname, maar groeide op in Nederland. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, kreeg ze het gevoel niet meer genoeg voldoening uit haar werk te halen. Ze wilde iets anders, maar wat dat was, was haar nog niet helemaal duidelijk. Ze kwam terecht in de detailhandel en heeft vervolgens 6 jaar voor ZARA gewerkt. Ze was daar verantwoordelijk voor de kinderafdelingen in Nederland. “Hier kwam ik erachter dat mijn kracht ligt in het inspireren van anderen, om hen te helpen om het beste uit zichzelf te halen. Ik realiseerde me toen dat het tijd was voor een nieuwe stap.

Omdat ik een zonnekind ben, ben ik vervolgens vertrokken uit Nederland en ben terecht gekomen op Curaçao. Hier kwam voor het eerst mijn achtergrond en passie echt samen. Een gezonde levensstijl creëren voor kinderen en volwassenen en hen het plezier van bewegen te laten zien en te laten ervaren, is waar ik mee ben gestart. Dat is vervolgens uitgegroeid tot het oprichten van Kids In Motion.”

In een veilige en kindvriendelijke omgeving zet K.I.M. zich in voor het bevorderen van creatief en experimenteel onderwijs, als katalysator voor een positieve en duurzame ontwikkeling. Met het aanbieden van vernieuwende en actieve klassen proberen ze bij ieder kind transformaties in de ontwikkeling te inspireren.

Buiten de naschoolse activiteiten is Kim ook actief als coach voor persoonlijke ontwikkeling. In kleine groepen of één op één geeft ze handvaten om te komen tot een gezonde en positieve leefstijl.

Meer informatie over Kids in Motion vind je op hun Facebook Pagina en meer informatie over Kura di Arte lees je in het stuk: https://curacao.nu/kura-di-arte-the-best-thing-you-can-become-is-yourself. Na de zomer stellen we weer één van de andere Habitantes van Kura di Arte aan je voor, dus houd onze website in de gaten.

Processed with VSCO with c1 preset

Deel dit artikel