Nieuws Curaçao

‘Golfbreker achter Scuba Lodge moet gedeeltelijk afgebroken worden’

De nieuwe pier met promenade achter Scuba Lodge en de Heeren@sea wordt groter en uitgebreider dan de vergunning toestaat. Dat zegt minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning.

Ondernemer Bas Filippini heeft zich volgens de minister niet gehouden aan de vergunningsvoorwaarden. De eigenaar moet de zaak wat Cooper betreft afbreken, zodat er weer aan de vergunning wordt voldaan.

Behalve groter en uitgebreider heeft de ondernemer onder meer stortingstechnieken gebruikt, die niet waren toegestaan. Mogelijk is daarbij schade ontstaan aan de zeebodem en wat daar leeft.

In het Antilliaans Dagblad erkent Filippini dat de bouw groter is dan vergund en dat hij voornemens is om de zaak te herstellen. De werkzaamheden aan de golfbreker zijn volgens hem direct gestopt.

Aangifte

Cooper heeft inmiddels aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie via een brief aan de procureur-generaal, Tom Maan. Daarin noemt de minister de handelswijze van Filippini ‘diefstal van domeingrond, de territoriale zee. Cooper wil dat de ondernemer gestraft wordt voor zijn handelen, omdat de minister anders bang is dat andere ondernemers misbruik gaan maken van de situatie en zich ook niets aantrekken van de overheid.

Daarbij herinnert Cooper de PG aan de strafmaat die staat voor overtreding van de wet in deze: maximaal vier jaar gevangenisstraf of een geldboete van één miljoen gulden.

Deel dit artikel