Nieuws Curaçao

Extreme hitte Curaçao zorgt voor recordvraag aan stroom

WILLEMSTAD – De extreme hitte op Curaçao zorgt voor een recordvraag naar stroom. Dat zegt Aqualectra. De levering daarvan levert vooralsnog geen problemen op. Afgelopen maandag ging het om ruim 138 megawatt. Vijf megawatt meer dan het laatste record dat stamt uit 2016. Gemiddeld was de vraag naar stroom 115 megawatt de laatste dagen.

Aqualectra zegt dat de maximale veilige vraag naar stroom 135 megawatt is, daarna kan het gebeuren dat er geschakeld moet worden tussen wijken, zodat iedereen in ieder geval gedurende de dag stroom heeft. Maar tot nu toe was dat niet nodig.

De stroomleverancier heeft overigens een totale capaciteit van bijna 220 megawatt per dag. 151 daarvan is afkomstig van conventionele dieselmachines, 22 van schonere gasturbines en ruim 46 megawatt kan worden geproduceerd door de windmolens op Tera Kora en Playa Kanoa.

Door onderhoudswerkzaamheden is de totale capaciteit lager. Op dit moment zijn twee machines voor langere tijd buiten gebruik. Aqualectra roept de bevolking wel op om bewust om te gaan met elektriciteit.

Deel dit artikel