Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

‘Grotere risico’s voor daklozen op Sint Maarten’

door Op 18-12-2020

Daklozen op Sint-Maarten ervaren op het moment grotere gezondheidsrisico’s vanwege de coronacrisis en geven aan dat er minder ondersteuning beschikbaar is. Dat meldt Caribisch Netwerk. In een recent rapport van de Verenigde Naties over COVID-19 op Caribische eilanden uitten zij hun zorgen, onder andere dat ‘dak- en thuislozen een grotere kans hebben om COVID-19 op te lopen vanwege het gebrek aan huisvesting, eten en toegang tot medische hulp’. Het aantal daklozen is door de coronacrisis op het eiland toegenomen, zo stelt de nieuwssite. Daarnaast zouden veel daklozen op Sint-Maarten honger lijden als vrijwilligersorganisaties zoals het Rode Kruis en de Freegan Food Foundation ze niet van een warme maaltijd per dag zou voorzien.

Het Departement voor Sociale Zekerheid van de overheid van Sint-Maarten is belast met het opstellen van beleid die kwetsbare groepen moet beschermen, inclusief dak- en thuislozen. Als reactie op de dramatische daling van inkomens vanwege de corona pandemie is er een COVID-19 specifiek Werkloosheid Steun Programma (Unemployment Support Program) opgezet die 1150 Antilliaanse gulden aan mensen uitbetaald, die kunnen bewijzen dat zij hun baan zijn kwijtgeraakt door COVID-19.

Mensen die hier gebruik van willen maken moeten ook een lokale bankrekening hebben. Deze voorwaarden maken het onmogelijk voor sommige daklozen om hiervoor in aanmerking te komen.

 

(Foto: Tim van Dijk)


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *