Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voetballer Sedwin Reigina (25) is woensdagavond in het ziekenhuis overleden, nadat hij eerder op de avond vanuit een auto werd beschoten op het terrein van het SDk-stadion. Het politieonderzoek is in volle gang, aldus het Korps Politie Curaçao (KPC).

moordonderzoekJustitieminister Shalten Hato (MFK) veroordeelt de schietpartij. De minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK) zei gisteren in een persconferentie dat er echt iets gedaan moet worden aan het wapenbezit op Curaçao. ,,We willen dit thema serieus aanpakken en ook onze verontschuldigingen aanbieden. Het kan niet zo zijn dat de veiligheid van onschuldige mensen in gevaar komt zoals nu het geval is geweest bij een vol stadion vlak voor een voetbalwedstrijd.”

De sportorganisatie van de overheid en beheerder van SDK, Fundashon Desaroyo Deportivo Kòrsou (FDDK), betreurt het incident ook en benadrukt dat dit niet in het SDK heeft plaatsgevonden. De organisatie roept op in gezamenlijk overleg te komen tot een oplossing om dit soort gebeurtenissen te voorkomen.

De voetbalfederatie Federashon di Futbòl Kòrsou (FFK) benadrukt nog eens dat de zaak niets te maken heeft met de voetbalwedstrijd die op dat moment plaatsvond. ,,FFK staat voor een prettige en sportieve sfeer voor zowel spelers, leden van clubs, familie en voetbalsupporters. Ook wil de federatie het voetbalniveau verhogen”, aldus de organisatie.

De politie kreeg woensdagavond rond 20.30 uur een melding binnen van de schietpartij die had plaatsgevonden in het straatje tussen het stadion en het gebouw van de voetbalfederatie Federashon di Futbòl Kòrsou (FFK). In het stadion was een wedstrijd van de tweede divisie gaande. Toen de patrouille ter plaatse kwam, zagen ze zo’n dertig kogelhulzen op straat liggen. Het slachtoffer lag verderop, met schotwonden in zijn borst en buik. Zijn toestand was kritiek. Volgens de politie was hij door zo’n tien kogels geraakt. De ambulance bracht hem met spoed naar het ziekenhuis. Vijf voertuigen die in de buurt waren geparkeerd, hadden kogelgaten.

Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat een blauwe SUV met getint glas bij het stadion arriveerde. De inzittenden begonnen op Reigina te schieten. Hij probeerde weg te komen, maar viel neer op het sportterrein. Rond 23.00 uur kreeg de politie het bericht binnen dat Reigina de schietpartij niet heeft overleefd.

Justitieminister Shalten Hato (MFK) heeft met afschuw op de fatale schietpartij gereageerd en veroordeeld het geweld. ,,Ik heb, net als veel andere burgers, het nieuws vernomen van de schietpartij die plaatsvond in de rust van een voetbalwedstrijd in de tweede divisie van de MCB Liga. De politie is nog bezig met het onderzoek. Het is een ongebruikelijke situatie en zeer verwerpelijk dat een schietpartij of afrekening plaatsvindt bij een sportfaciliteit. Dat zijn plekken waar jongeren sport beoefenen en waar families en kinderen naar toe komen om een wedstrijd te zien.”

Hato gaat vandaag in gesprek met de politie en met de FFK om de veiligheid van sporters en van publiek tijdens wedstrijden te kunnen garanderen. ,,Mijn condoleance gaat uit naar de familie van het slachtoffer”, aldus Hato. De minister doet een beroep op de bevolking om mee te werken aan het politieonderzoek, zodat de daders voor de rechter kunnen worden gebracht.

De fatale schietpartij haalde ook vrij snel het Nederlandse nieuws. Onder meer de NOS, RTL Nieuws, het AD Nederland, de Telegraaf, Sportnieuws, Funx.nl en FCupdate.nl brachten het nieuws van de doodgeschoten voetballer. Ze schrijven dat het vermoedelijk gaat om een afrekening. Het slachtoffer is volgens hen een amateurvoetballer die bij het grootste stadion op het eiland is doodgeschoten. Reigina voetbalde bij Hubentut Fortuna, het stadion is hun thuisbasis. Volgens de NOS zou Reigina later op de avond spelen, maar hij zat nog op de tribune bij een kleiner veld om een andere wedstrijd te zien. De NOS meldt ook dat twee in het zwart geklede mannen met bivakmutsen hem onder vuur namen met automatische wapens. Mensen in het publiek dachten eerste dat er vuurwerk werd afgestoken, daarna brak er paniek uit. Op sociale media is een video verschenen van het moment dat de moord werd gepleegd. De krant Extra heeft de video op Facebook geplaatst.

De politie doet een oproep aan de bevolking. Iedereen die meer informatie heeft over deze schietpartij of getuige was, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie. Het nummer is 917. Anoniem bellen kan ook, via 108.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.