Nieuws Curaçao

Minister Carola Schouten bezoekt Caribisch Nederland

DEN HAAG – Viceminister-president en minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, brengt van 9 tot en met 13 mei een werkbezoek aan Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Zij is binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ook verantwoordelijk voor Caribisch Nederland. Het bezoek is bedoeld om nader kennis te maken met de eilanden en om de sociaaleconomische uitdagingen die er bestaan persoonlijk te bespreken.

Dat doet zij tijdens haar bezoek met onder andere de bestuurscolleges en de leden van de eilandsraden van elk eiland, met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Ook wil zij inwoners van de eilanden spreken.

Er liggen volgens Schouten zowel in Europees als Caribisch Nederland grote opgaven op het gebied van armoede en participatie. Het ijkpunt sociaal minimum moet wat haar betreft zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.

Het draagvlak voor maatregelen en de uitvoering van het Akkoord van Kralendijk zullen daarbij nadrukkelijk aan de orde komen. Ook gaat de minister in gesprek over de kinderopvang in Caribisch Nederland.

Deel dit artikel