Nieuws Curaçao

OM krijgt bewijs tegen Robbie dos Santos niet rond in moordzaak Wiels

Dos Santos tijdens zijn arrestatie in 2019 | Foto’s: Èxtra

Loterijkoning Robbie dos Santos wordt niet langer vervolgd in het onderzoek Maximus naar de moord op Helmin Wiels. Dos Santos werd op enig moment als verdachte aangemerkt. Er zijn bij hem huiszoekingen verricht en hij heeft ook een aantal dagen in voorarrest gezeten.

Maar het Openbaar Ministerie heeft na grondig onderzoek besloten om geen verdere strafrechtelijke vervolging in te stellen. Naar het oordeel van het OM is er geen wettig en overtuigend bewijs voorhanden dat wijst op strafrechtelijke betrokkenheid van Dos Santos in de zaak Maximus, die ging over de opdrachtgevers van de moord.

Financierder of opdrachtgever

Robbie dos Santos werd verdacht opdracht te hebben gegeven aan zijn halfbroer George Jamaloodin om Wiels te laten vermoorden. De gewezen minister van Financiën in het kabinet van Gerrit Schotte werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot 30 jaar cel.

Jamaloodin en Dos Santos werden genoemd door een groot aantal getuigen in de zaak tegen Burney ‘Nini’ Fonseca. De man die schakel vormde tussen opdrachtgevers en uitvoerders van de moord. Het Openbaar Ministerie liet in de zaak Fonseca in het midden of Dos Santos financierder was of opdrachtgever om Wiels te liquideren.

Fonseca kreeg 26 jaar cel voor zijn rol in de zaak Maximus. Elvis Kuwas werd in het onderzoek Magnus, als schutter veroordeeld tot levenslang. Zijn beide handlangers, Martinez en Fiorentina vonden allebei de dood, nog voordat ze berecht konden worden.


Deel dit artikel