Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben in de nacht van zondag op maandag een boot onderschept, met aan boord zes personen.

ARU KustwachtOm het vaartuig tot stoppen te dwingen, moesten de autoriteiten waarschuwingsschoten lossen.
Dat is door de woordvoerder van de kustwacht bekendgemaakt. De autoriteiten zagen een boot die de territoriale wateren van Aruba binnenvoer. De boot kwam ‘vermoedelijk’ uit de richting van Venezuela, aldus de kustwacht, aangezien de opvarenden allemaal de Venezolaanse nationaliteit hadden.
De autoriteiten troffen aan boord ook veel drugs aan. Hoeveel is echter niet bekendgemaakt. De kapitein en de bemanning zijn aangehouden en overgedragen aan de rechercheurs van de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC).
Justitieminister Rocco Tjon (MEP) reageert op de onderschepping. Hij prijst de betrokken diensten voor hun samenwerking om de grenzen van Aruba veilig te houden. Het ministerie van Justitie laat weten dat de radars de boot ontdekten en dat de radarkamer de centrale van de politie inschakelde. Daarna konden de kustwacht en de andere diensten worden gemobiliseerd om het gebied te controleren. ,,Een dergelijke inzet bewijst dat het belangrijk is om te investeren in de radar. De apparatuur werkt optimaal en zorgt ervoor dat de grens hermetisch is afgesloten”, stelt Tjon.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.