Al het nieuws

‘Niemand bakt brood voor makutu básiko’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Panaderia Isa heeft besloten vanaf vandaag de broodprijzen nogmaals te verhogen met 10 procent. Vorige maand werd de prijs al verhoogd met 10 procent.

IsaZolang het gaat om brood dat niet gebakken wordt voor de basismand makutu básiko, kan eigenaar Jean Fayad deze beslissing zelf nemen. ,,Als commerciële ondernemer hoef ik geen overleg te hebben met het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO). Er is voor zover ik weet overigens geen enkele bakker meer die een heel gesneden wit brood bakt op basis van water (en niet melk en boter) voor een bedrag van 1,50 gulden, zoals voorgeschreven voor de basismand”, zo voegt hij eraan toe.
Overigens, zo bevestigt Fayad, is die 10 procent nog niet genoeg om alle kosten te dekken en zijn circa 100 werknemers behoorlijk uit te kunnen betalen. Hij stelt dat de verhoging eigenlijk 50 procent zou moeten bedragen. ,,Ik heb rekening gehouden met de bevolking en ik hoop dat als de kosten weer afnemen, ik de prijs ook weer kan verlagen”, aldus de bakker. Volgens hem komt de prijsverhoging vooral door containers die duurder zijn en langer in havens blijven staan. Ook verscheping is door de hogere brandstofprijzen duurder.
Eerder werd tegenover deze krant verklaard dat ook de grondstoffen in prijs gestegen zijn, zoals meel, gist, graan, zout, boter en eieren. Sinds 6 augustus is de prijs van eieren bijvoorbeeld met 35 procent verhoogd, officieel via een ministeriële regeling.
Een gesneden wit (kipashi) zal nu voor 3,60 gulden te koop zijn. Zakken met vijf bolletjes van de zwaardere broodsoort ‘pan será’ kosten 4,00 gulden, acht hotdog- en hamburgerbroodjes in een zak kosten 4,75 gulden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.