Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het park bij Sunset Beach waar het Antilliaans Dagblad gisteren over berichtte biedt recreatiemogelijkheden voor bezoekers van alle leeftijden, faciliteiten gericht op toegankelijkheid van onder meer rolstoelgebruikers en moderne duurzame voorzieningen.

rolstoelvriendelijkBonaire Overheidsgebouwen (BOG), heeft volgens directeur Adely Jansen alle nodige stappen gezet om een recreatiepark te creëren dat voldoet aan zowel de lokale wetgeving als de verwachtingen van de verschillende toekomstige gebruikers. Er is vooraf overleg geweest met de gebruikers van het te bouwen park. Met oog op het ontwikkelen van de juiste voorzieningen voor kinderen is de organisatie Jantje Beton benaderd om na te gaan wat de Bonairiaanse kinderen graag terug willen zien in het park. De kinderen gaven voornamelijk aan iets met water te willen. ,,We geven gehoor aan hun wensen en komen met een voorziening waarbij water centraal staat”, aldus Jansen tijdens de presentatie van afgelopen vrijdag. Ook vergaderde Bonaire Holding Maatschappij (BHM) met de organisatie voor mindervaliden (Mivabo) en de afdeling Samenleving en Zorg. ,,Aan onze ouderen en bezoekers die slecht ter been zijn is ook gedacht. Zij kunnen zich overal in het park bewegen omdat het compleet toegankelijk zal zijn. Ook komen er speciale parkeerplekken en een rolstoelhelling voor iedereen met een beperking die de zee in wil.”
Strandbezoekers kunnen bij het nieuwe recreatiepark gebruikmaken van een barbecuefaciliteit, toiletten, palapa’s en kiosken waar eten en drinken verkocht zal worden. Tevens wordt het park van een wifi-verbinding voorzien. Voor vissers of waterrecreanten die hun boot op een veilige manier te water willen laten, wordt een trailerhelling gecreëerd. Ook is er volgens Jansen aan het welzijn en de gezondheid van de bevolking gedacht. BHM bouwt faciliteiten die bezoekers moeten stimuleren tot het doen van sportoefeningen. Met dit in gedachten wordt een fitnessfaciliteit gecreëerd met verschillende sportapparatuur.
Het hele park wordt voorzien van verschillende planten en bomen, die zullen bijdragen aan een aangename temperatuur voor bezoekers. De bedoeling is dat de groenvoorzieningen besproeid worden met gerecycled rioolwater. Ook worden ultramoderne lichten en smartcamera’s geplaats, ter ondersteuning van de beveiliging. In plaats van asfalt wordt een open oppervlak gecreëerd voor het afvoeren van regenwater. In het ontwerp is rekening gehouden met de omliggende natuur en wat de wetgeving aangeeft als het gaat om zand in de omgeving.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.