SOAW lanceert een project voor gehandicapten - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn
 

SOAW lanceert een project voor gehandicapten

Geplaatst op 12 02 2020

Willemstad – Op 10 februari 2020 lanceerde het Ministerie SOAW het project ‘Sentro di Informashon/kontakto’ (Informatiecentrum/contacten’) voor werklozen met een handicap. Door middel van dit centrum krijgen gehandicapten een baan waarin ze hun capaciteiten en werkervaring kunnen aantonen. ‘Fundashon Alton Paas’ van de heer A. Paas en ‘Handicapt Rights Foundation’ van mevrouw S. Martina waren aanwezig bij de lancering.

Minister H. Koeiman en een van de nieuwe collega’s bij SOAW.

Zes gehandicapten werken zes maanden bij SOAW. Ze geven klanten algemene informatie, krijgen informatie van klanten en verbinden klanten door naar ambtenaren. Deze groep werd getraind door SOAW functionarissen, die hen op het werk begeleiden en vormen. Na zes maanden wordt het project geëvalueerd. Ideaal is dat hun werk wordt verlengd en dat andere ministeries of bedrijven ook gehandicapten aannemen. SOAW wil hierin het voorbeeld tonen.

Minister H. Koeiman is heel blij met dit project. Hij is ook blij dat de gehandicapten verheugd zijn over hun werk. Ze zullen hun uiterste best doen om hun vaardigheden aan te tonen, ondanks de handicap.
Door middel van dit project komen de gehandicapten uit hun isolatie, tonen ze aan dat ze er ook bij horen en dragen ze bij tot de ontwikkeling van Curaçao.