Al het nieuws


Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Verschillende huiseigenaren kwamen onlangs bijeen in het National Recovery Program Bureau (NRPB) om overeenkomsten te ondertekenen voor de reparaties van hun woningen, welke gefinancierd worden door het Sint Maarten Recovery and Resilience Trust Fund. Dit meldt The Daily Herald.

WoningreparatiesHet huisreparatieprogramma van NRPB geldt voor zo'n 200 huizen. Een van de begunstigden is Ashley Arrindell (84), een gepensioneerde timmerman en metselaar uit Sint Peters, die zijn huis in de vroege jaren zeventig bouwde met de hulp van vrienden. Hij was in datzelfde huis toen orkaan Irma het verwoestte.
,,Ik zag hoe het dak er van af vloog en landde op de auto van mijn huurder”, zei Ashley. ,,Sindsdien heb ik op de benedenverdieping gewoond. Ik zou heel dankbaar zijn om weer in mijn eigen huis te kunnen wonen.”
Aannemer Roberto Arrindell van Confidence Constructions bv zei dat het hem als Sint Maartener trots maakt om deel uit te maken van het herstelproces. ,,Zonder dit project zouden veel huiseigenaren niet de noodzakelijke reparaties kunnen betalen. Ik kan niet wachten om de sleutels van hun voltooide huizen aan het einde van de bouw terug te geven”, zei hij.
NRPB-directeur Claret Connor vertelde huiseigenaren: ,,Als land hebben we een zeer genereus geschenk gekregen van de bevolking van Nederland. We hebben de tijd genomen om ervoor te zorgen dat alle voorzienbare aspecten van het project zijn afgehandeld.”
Het Trustfonds wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid, beheerd door de Wereldbank en uitgevoerd door NRPB namens de regering van Sint Maarten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.