Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Acht mariniers hebben hun opleiding gevechtsschietinstructeur (GSI) afgerond. De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin heeft de certificaten uitgereikt.

schietopleidingVoor de GSI-opleiding moesten de mariniers voor het eerste onderdeel naar Nederland. Daar werd de opleiding verzorgd door het Mariniers Opleiding Centrum (MOC) Rotterdam. Het laatste deel van de opleiding werd voltooid op Curaçao. Dit onderdeel bestaat onder meer uit het snel en veilig opzetten van statische en dynamische schietoefeningen met inzet van diverse wapensystemen en vond plaats op oefenterrein Wacawa. De mariniers werden hierbij ondersteund door van het Militair Trainings Commando (MTC) uit Doorn en de Curaçaose Militie (CURMIL).
Met het behalen van de opleiding zijn de acht mariniers gecertificeerd GSI. Zij kunnen daarmee operationeel personeel opleiden en trainen in wapenvaardigheden. Dit doen zij zowel theoretisch als praktisch. Op nationale en internationale oefenterreinen en -banen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.