Nieuws Curaçao

Suriname pakt verrassend punt tegen Jamaica in Nations League

Suriname heeft dit weekend verrassend een punt gepakt bij de start van de Nations League. De ploeg van bondscoach Stanley Menzo speelde in Paramaribo met 1-1 gelijk tegen Jamaica. Daar was een Jamaicaanse keepersblunder voor nodig.

Jamaica staat nummer 64 op de Fifa Ranking, Suriname op nummer 141. De Surinamers kwamen in de eerste helft op achterstand door een treffer van Toulouse-aanvaller Junior Flemmings. In de slotfase werd het gelijk door een eigen doelpunt van de Jamaicaanse keeper Amal Knight, die de bal in eigen doel sloeg na een corner.

Bij Suriname stond een flink aantal oud-Eredivisie-spelers aan de aftrap. Zoals Dion Malone, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam, Shaquille Pinas, Diego Biseswar en Yanic Wildschut.

Suriname is samen met Jamaica en Mexico ingedeeld in groep A van de Nations League. Woensdag wordt voor de tweede keer tegen de Jamaicanen gespeeld, waarna volgende week zondag een wedstrijd in en tegen Mexico wacht.

De vier groepswinnaars in divisie A van de Nations League voor landen uit Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch gebied plaatsen zich voor de finaleronde. Ze verzekeren zich bovendien, net als de groepswinnaars uit de lagere divisies, van deelname aan de Gold Cup.

Deel dit artikel