Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De ministers van Economische Zaken van Aruba en Curaçao hebben gisteren een Memorandum of Understanding (MOU) getekend. Beide eilanden gaan op economisch gebied meer met elkaar samenwerken.

F14 ARUOP Eco akkoord Aruba en Cur 1De MOU is door de Arubaanse minister Geoffrey Wever (Raiz) bekendgemaakt, nadat collega-minister Ruisandro Cijntje uit Curaçao zijn handtekening ook had gezet. De import en export van en naar beide eilanden is belangrijk. Aruba importeerde vorig jaar voor 31 miljoen florin uit Curaçao en exporteerde voor bijna 11 miljoen florin naar Curaçao, stelt Wever. Samenwerken is volgens hem essentieel om het economisch beleid in beide landen te versterken. ,,Zo kunnen we op economisch gebied meer bereiken.”

In de ondertekende MOU is onder andere afgesproken dat Aruba en Curaçao op investeringsgebied meer gaan samenwerken. Onderzocht wordt hoe er meer kan worden geïnvesteerd. Tussen beide eilanden moet vrij handelsverkeer mogelijk worden. Duurzame ontwikkelingen worden gepromoot. Op het gebied van concurrentie en het beschermen van de consument willen Aruba en Curaçao ook meer samenwerken. De Free Trade Authority van Aruba en van Curaçao hebben hier een belangrijke taak. Wever laat weten dat de MOU de weg vrijmaakt om het bedrijfsleven te ondersteunen bij het nemen van concrete stappen. Consumenten moeten de keuze hebben uit meer producten.

De Arubaanse minister ziet het buureiland Curaçao als een belangrijke economische partner. De politieke, familiaire, sociale en economische banden zijn altijd sterk geweest. Met de MOU wordt dit officieel versterkt. Dat geldt overigens niet alleen voor het bedrijfsleven, maar ook voor consumenten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.